Zamieszczone przez _Monika_
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Dziś Clio II mojej żonki zafundowałem prawie pełny detailing wnętrza (prawie bo bez prania tapicerki). Tak więc, najpierw auto zostało baaardzo dokładnie odkurzone, a nastęonie wszystkie plastiki wewnętrzne (włącznie z bagażnikiem i tymi schowanymi pod tylnią kanapą) zostały najpierw wyczyszczone cleanerem Nielsena, a nastepnie odzywione za pomocą Natural Schine od Meguiars. Na koniec wyczyściłem szyby oraz wszelkie światełka wewnętrzne i wyświatlacze za pomocą NXT Glass cleaner. Zajeło mi to całe 3,5 godzinki, ale było warto bo Clio nareszcie (chyba pierwszy raz od nowości) przejrzało wczensiej jego włascicielką przez 5 lat była kobieta więc możecie sobie wyobrazic jak zasyfione były plastiki :twisted:
P.S.
Grubber, skończył mi sie ten Cleaner który kiedyś mi przesłałeś jako próbkę. Chybabede go musiał znów u Ciebie zamówić, bo jest naprawdę dobry !!Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Witam znawców regeneracji i kosmetyki. Mam pytanie. Po "czyszczeniu" auta przeze mnie zaraz po kupnie kosmetykami jakie mi do przeczytania niniejszego forum nie były znane wydawało mi się, że boczki (wykładzina wewnętrznej strony drzwi (OII) jest OK. Moja pani wsiadła i kilka jej manewrów palcami a zwłaszcza paznokciami spowodowało, że wykładzina ma "białe" rysy.
Pytanie: jest efekt niedokładnego czyszczenia, czy tak będzie niezależnie od kosmetyków ?!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Witam znawców regeneracji i kosmetyki. Mam pytanie. Po "czyszczeniu" auta przeze mnie zaraz po kupnie kosmetykami jakie mi do przeczytania niniejszego forum nie były znane wydawało mi się, że boczki (wykładzina wewnętrznej strony drzwi (OII) jest OK. Moja pani wsiadła i kilka jej manewrów palcami a zwłaszcza paznokciami spowodowało, że wykładzina ma "białe" rysy.
Pytanie: jest efekt niedokładnego czyszczenia, czy tak będzie niezależnie od kosmetyków ?!
wskazane bylo by urzycie odkurzacza pioracego i odessanie wszystkich brudow po uprzednim namoczeniu srodkiem pioracym
Komentarz
-
-
Witam,
Pochwalę się że jestem w trakcie prac nad moim rocznym czarnym lakierem.
Na razie wykonałem:
-mycie karcherem,
-mycie szamponem Car Shampoo & Wax firmy Nielsen przy użyciu rękawicy z mikrofibry,
-glinkowanie - niebieska glinka smartwax (3 godziny) ale tylko na tylnym zderzaku miałem więcej pracy bo był "chropowaty", było też kilka smołowych smarków na drzwiach - ciekawe że tylko prawa strona :?:
- poślizg dla glinki to Quick Detailer SmartDetail firmy smartwax
- nakładanie pasty Gold Plus firmy Nielsen
Na razie tyle (łącznie 8 godzin), dziś jeszcze koła i maska oraz wnętrze.
Pierwsze wrażenia poza bólem prawicy to fantastyczny szampon, dodatek wosku sprawił, że już po umyciu auto prezentowało się super, glinkowanie poza brudem na glince nie wywarło na mnie większego wrażenia no ale tego nie widać na dość nowym lakierze, na pewno coś z auta ściągnąłem.
Pozostałości po glinkowaniu ściągałem szmatką z mikrofibry.
Potem następna szmatka z mikrofibry do nakładania pasty i po przeschnięciu kolejna sucha szmatka do przepolerowania.
Zdjęcia po zakończeniu wrzucę (słońca nie ma więc może nie być efektu).
Pozdrawiam i dziękuję chłopakom z CDS za pomoc w doborze kosmetyków
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez se@lpoślizg dla glinki to Quick Detailer SmartDetail firmy smartwax
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Oczywiście jest to bardzo śmiała teza i na pewno znajdzie się gro osób niezgadzających się z nią (na co czekam oraz dlaczego) i dodam, że wciąż będę korzystał z Quick DetaileraZamieszczone przez DecoZależy do jakiej glinkiPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
o czarny trzeba dbać, nie można go zapuścić,
ja uskuteczniam czyszczenie co weekendkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Troche mnie Tu nie bylo sie zalatalem ale chcialem wam podeslac kilka zdjec, coraz bardziej sie obywam z woskami Z***** i trzeba bedzie w najblizszej przyszlosci siegnac po S*****
Vlovlo jak to Vlovlo kanciate i tyle :lol: , ale Maniek fanatyk tego czegos to zdjec mu podeslemy, extremy nie ma zwykle auta, choc ten maly baczek ma przepiekny kolor(kanar tenks za Carbona),V70 auto po 3 lata lisingu idzie dalej w swiat ogolnie zadbane wiec zdjec 50/50 nie bedzie natomiast V50 z 2007 ale zle myte co bedzie widac na zdjeciach,szczegolnie slady po wodzie ktora ewidentnie nie byla wycierana po myciu
To jest to co uwielbiam w marce Volvo te piekne duze lampy
I teraz ten kolorowszy
Korekta zrobiona na padzie waflowym zoltym MS z S17+
I bylo mazanie Zymkiem
Pozniej tylko podziwianie tej pieknej barwy
A potem przyszedl snieg
Nie smiac sie bo se gwizdam
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Komentarz
-
-
może to nie sezon na takie szaleństwa :P ale już mi się trochę szkodnik przybrudził, więc wypróbowałem ostatnie nabytki:
Colli476s - dla większości nic nowego, ja akurat wcześniej nie używałem, a więc spostrzeżenia: mimo niskiej temperatury (nie wiem ile było w garażu dokładnie ale szacuje jakieś 10 stopni) nakładał się ekstra, gorzej niestety było przy polerowaniu - jak przysechł przez 30 minut to prawie godzinę zajęło mi całe auto - chyba trzeba będzie robić maszynowo next time
CarLack68 - cleaner i sealant do szyb - super sprawa jeśli chodzi o pierwsze wrażenie po wykonaniu, ale: nakładanie jeszcze ujdzie (trochę gorzej z sealantem bo trzeba to umiejętnie robić przy tak rzadkim środku), ale zdejmowanie cleanera jak wysechł po 5-7 minutach to masakra... nie wiem czy ktoś z was próbował ten środek, może jednak nie można dopuścić do wyschnięcia cleanera na szybie wbrew instrukcji...? no ale jak pisałem: efekt końcowy bajka!Artur / RMG
Moja Octavka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=30164
Komentarz
-
Komentarz